L'Ajuntament de Girona accepta que no pot sancionar beure cervesa

Escrit per  Dilluns, 07 abril 2014 18:10

El 6 de juny de 2013 la Policia Local de Girona va denunciar un jove per beure una llauna de cervesa al carrer en virtut de l'Ordenança de Civilitat. Vam interposar un recurs davant del propi Ajuntament que ha estat estimat en via administrativa.

 

Pels fets denunciats per la Policia Local, el 7 d’octubre de 2013 l’Alcalde de la ciutat de Girona va dictar una resolució per la qual, en aplicació de l’article 26.24 de l’Ordenança Municipal de Civilitat, es sancionava un jove  “Consumir begudes alcohòliques en els espais públics, sempre que no estigui degudament autoritzat, pel fet de beure una cervesa de llauna de la marca Estrella Damm a les escales de la pujada de Sant Feliu de Girona el dia 6 de juny de 2013".

Contra la resolució de l’Alcalde, vam interposar recurs de reposició on qüestionàvem no només la defectuosa redacció dels fets que impossibilitaven tenir coneixement concret del que es pretenia denunciar, sinó també per la pròpia redacció de l’article 26.24 de l’Ordenança Municipal. Vam argumentar que resulta absurd sancionar algú per beure alcohol només en funció de si la beguda es consumeix en una terrassa d'un bar o en un banc al carrer. 

En la resolució dictada ara per l’Ajuntament de Girona s’admet que “respecta a la prohibició del consum de begudes alcohòliques, s’ha d’interpretar amb absoluta i necessària congruència amb el fet concret per a contextualitzar-lo a la situació singular i a la finalitat que persegueix la norma, per evitar sancionar conductes que integren amb tota normalitat un ús social plenament acceptables”.

Seguint els nostres arguments, l’Ajuntament de Girona va admetre que perquè es pugui sancionar el consum d’alcohol al carrer “necessàriament han de coexistir amb el consum de begudes alcohòliques altres factors (possibles molèsties a ciutadans, embrutiment de la via pública, etc.), totalment inexistents en el present supòsit, en el qual, segons l’acta de la policia i la denúncia formulada, es trobava assegut en unes escales i consumint una cervesa de llauna adquirida en un comerç proper”. Per aquests motius, l’Ajuntament de Girona ha estimat el recurs i ha arxivat la denúncia sense imposar cap multa econòmica. 

Aquí teniu la part final de la resolució de l'Ajuntament.

Llegir 5797 vegades Darrera modificació el Dijous, 17 abril 2014 10:59
Home Refèrencies judicials L'Ajuntament de Girona accepta que no pot sancionar beure cervesa

Sobre Salellas i associats

Blog i actualitat

Contacte:

Adreça: Plaça Marquès de Camps núm. 9, 6è 2a 17001 Girona
Tel: 972219200
Fax: 972226396
Mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Projecte web hi col·labora www.ticdoc.net

Salellas i associats

Serveis legals

Servicios legales

Legal Services

On estem?

1

Plaça Marquès de Camps núm. 9, 6è 2a 17001 Girona

Tel: 972219200, Fax: 972226396, Mail: salellas.associats@gmail.com