Condemna al Departament d'Interior per les tortures patides per un ciutadà a la comissaria de Roses

Escrit per  Dijous, 24 Novembre 2016 11:07

El passat 7 d'octubre de 2016 la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va dictar sentència reconeixent la responsabilitat patrimonial del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya per les tortures i vexacions sofertes per un ciutadà a la comissaria de Roses la nit del 3 al 4 d'agost de 1998. 

La Sala ha considerat acreditada "la realidad de la entrada en su celda de un grupo de agentes de Mossos d'Esquadra, la de los insultos y amenazas y de la existencia de un contacto físico de los agnetes con el detenido respcto al cual, cuanto menos, se ejercieron malos tratos de tal índole, evidenciados por los quejidos del detenido, sus ruegos para que lo pegaran y no le apretaran y los gritos de dolor emitido por éste". 

Acreditats aquests fets, la Sala considera que els danys morals infligits han de ser indemnitzats amb 45.000 euros, més els interessos legals des del dia de la reclamació dels fets, l'any 2006. 

Els fets pels quals ara ha estat condemnat el Departament d'Interior ja havien estat Jutjats per la via penal davant l'Audiència Provincial de Girona, que si bé va reconèixer l'existència dels fets ocorreguts a comissaria, no va poder determinar quins agents havien dut a terme les accions concretes, pel que va acabar absolent els acusats. Aquesta darrera sentència, dictada en seu administrativa gairebé vint anys després d'aquell episodi, determina que més enllà de quins agents duguessin a terme la conducta, el Departament d'Interior n'és responsable i ha d'indemnitzar el ciutadà que va patir aquest tracte. 

La sentència encara no és ferma i es pot recòrrer davant el Tribunal Suprem. 

 

Llegir 2045 vegades Darrera modificació el Diumenge, 11 Desembre 2016 11:04
Home Refèrencies judicials Condemna al Departament d'Interior per les tortures patides per un ciutadà a la comissaria de Roses

Sobre Salellas i associats

Blog i actualitat

Contacte:

Adreça: Plaça Marquès de Camps núm. 9, 6è 2a 17001 Girona
Tel: 972219200
Fax: 972226396
Mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Projecte web hi col·labora www.ticdoc.net

Salellas i associats

Serveis legals

Servicios legales

Legal Services

On estem?

1

Plaça Marquès de Camps núm. 9, 6è 2a 17001 Girona

Tel: 972219200, Fax: 972226396, Mail: salellas.associats@gmail.com