Un Jutjat de Barcelona reconeix els actes de boicot dins el legítim exercici de la llibertat sindical

Escrit per  Divendres, 04 Agost 2017 13:25

El Jutjat Penal núm. 7 de Barcelona va absoldre el passat dia 21 de juliol de 2017 tres membres d'un sindicat acusats d'un delicte de coaccions contra membres del Cortes Inglés arran d'una campanya de boicot iniciada per aconseguir que la coneguda firma es retirés d'una procediment penal seguit contra un altre membre del sindicat. 

 

Els fets es remuntaven a l'any 2015, quan des de l'assessoria jurídica del sindicat es va contactar amb els responsables del Corte Inglés per sol·licitar-los que retiressin la petició de responsabilitat civil en un altre procediment seguit contra un treballador, advertint-los, davant la negativa de l'empresa, que iniciarien una campanya de boicot. La sentència, que absol els tres sindicalistes, recorda que "el delito de coacciones exige y castiga la conducta de quien sin estar legítimamente autorizado, impide a otro con violencia hacer lo que la ley no prohíbe, o le compele a efectuar lo que no quiere, sea justo o injusto", afegint que "las acciones se circunscribían en el marco de una dura y contundente actuación sindical en defensa de los derechos de los trabajadores, tal y como resultó de las octavillas repartidas y los cánticos proferidos; y en donde la pretensión que se afectaba al trabajador era una solicitud desde el prisma de instar un acto de buena voluntad dentro de un marco de nuevo entendimiento de empresa y trabajadores".

 

 

Llegir 1527 vegades Darrera modificació el Divendres, 04 Agost 2017 13:43
Home Refèrencies judicials Un Jutjat de Barcelona reconeix els actes de boicot dins el legítim exercici de la llibertat sindical

Sobre Salellas i associats

Blog i actualitat

Contacte:

Adreça: Plaça Marquès de Camps núm. 9, 6è 2a 17001 Girona
Tel: 972219200
Fax: 972226396
Mail: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Projecte web hi col·labora www.ticdoc.net

Salellas i associats

Serveis legals

Servicios legales

Legal Services

On estem?

1

Plaça Marquès de Camps núm. 9, 6è 2a 17001 Girona

Tel: 972219200, Fax: 972226396, Mail: salellas.associats@gmail.com